lauantai 12. syyskuuta 2015

Kohta lähdetään!

Tavarat alkaa olla jo kasassa, lääkkeet on hankittu ja tuliaiset ostettu. Muutama päivä vielä ja matka kohti Ghanaa alkaa!

Tässä pitäisi olla tärkeimmät, mutta aina tuntuu että jotain unohtuu!

Tuliaisiksi Eurooppa-palapeli, Muumi-muistipeli, vihkoja, karkkia ym.

Opiskelen siis kolmatta vuotta sosionomi-kirkon nuorisotyönohjaajaksi Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja suoritan monikulttuurisuus ja moninaisuus (MMK) opintokokonaisuuden työharjoittelun Ghanassa. Työharjoitteluni on St. Paulin luterilaisessa koulussa, joka kestää 10 viikkoa. Se, mitä oikeasti pääsen siellä tekemään selviää vasta paikan päällä. Loput 2 viikkoa ennen Suomeen paluuta on tarkoitus reissata ympäri Ghanaa!


Ghana sijaitsee Länsi-Afrikassa. Jos olet pelannut Afrikan tähti-lautapeliä, Ghana sijaitsee Kultarannikon kohdalla (josta sai hyvällä tuurilla tuplarahat!), joka on muuten Ghanan entinen nimi. Muistatko myös Orjarannikon, johon jäi jumiin heittovuoron ajaksi jos nosti tyhjän pelinappulan? Ghanan orjalinnakkeet sijaitsevat Cape Coastilla, jonka surullista historiaa on tarkoitus käydä myös katsomassa.

Ghanan pääkaupunki on Accra. Saavun maanantaina 14.9. Accraan, Kotokan lentokentälle, josta minut noudetaan Asylum Downiin. Asustelen Asylum Downissa kolme kuukautta, joka on lähellä luterilaista koulua. Onneksi Ghanan virallinen kieli on englanti, joten minulla on mahdollisuus opettaa ja ohjata koulussa ilman tulkkia :) Lämmintä myös tulee olemaan, sillä lämpötilta Accrassa hipoo +30 astetta!

Huii! En vieläkään tajua, että kohta ollaan oikeasti jo Ghanassa! Toivottavasti tämän blogin kautta joku saa vinkkejä omiin reissuihinsa sekä pystyn viestittämään perheelle ja kavereille, millaista Accrassa on astustella :)

2 kommenttia:

  1. Sua ihan varmasti kositaan vähemmän kuin mua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Let's bet on it, shall we ;) Vertaillaan tuloksia joulukuussa!

      Poista