maanantai 21. syyskuuta 2015

Sählinkiä harjoittelupaikassa

Olemme käyttäneet kaksi päivää (torstai ja perjantai) harjoittelu-asioiden setvimiseen. Torstaina kävimme tsekkaamassa Joen, Henriikan ja Even kanssa ensin luterilaisen koulun ja kertomassa milloin voin aloittaa siellä. Meidät ohjattiin paikasta toiseen, kunnes Joe kutsuttiin alakerran toimistoon. Ja sen jälkeen minutkin. Saavuin pieneen toimistoon, jossa oli muutama mies koneen ääressä. Toinen heistä söi vesimelonia ja syljeskeli niiden siemeniä ympäri toimistoa. Kaikki ovat hiljaa ja Joe vihjaa että minun tulisi sanoa minua. Kerron kuka olen, mistä tulen ja miksi olen täällä. Mainitsen myös, että olen lähetellyt viestiä Mr. Quarshien kanssa, joka on paikan rehtori. Vesimelonia syövä tyyppi alkaa paasata ruoka suussa miksi emme saapuneet tähän toimistoon aikaisemmin. Pienen selkkauksen jälkeen tajuan, että hän on Mr. Quarshie. Hän pyytää minulta kirjeitä jotka olen saanut koulun puolesta, mutta en tajunnut ottaa niitä mukaan. Huomenna uudestaan kirjeiden kera.

Lähdimme siitä trotrolla kohti Teman Nahr-Bita sairaalaa ja siellä sama kaava toistui. Meitä ohjattiin paikasta toiseen, jotta löytäisimme oikean henkilön. Odotimme, odotimme ja odotimme vielä lisää. Kolmen tunnin odottelun jälkeen meille selviää, että tämä henkilö ei ole paikalla, joten huomenna pitäisi saapua uudestaan. Great.

Nahr-Bita Hospital in Tema where Eve and Henriikka do their practical training

Tried some local coconut, costs only 1,5 cedis! (0,35e)

Chicks in Tema

Our lunch: fish, chicken, spaghetti and waakye (cooked rice and beans)
First dish which was not spicy! :)

Perjantaina homma sujui mukavammin. Minulla oli kirjeet mukana ja rehtori kummasteli naureskellen suomalaista sukunimeäni. Mr. Quarshie vei minut koulukierrokselle ja esitteli minut henkilökunnalle, tunnelma oli paljon rennompi kuin torstaina! Siitä taas tunnin matka trotrolla Temaan, joka maksaa muuten 3 cediä eli 0,70e. Nahr-Bitan sairaalassa emme odottaneet kauaa, kun Eve ja Henriikka pääsivät hoitamaan omia asioitaan ja lopulta suurin osa asioista sujui hyvin. Jos muuten aiot suorittaa harjoittelusi Nahr-Bitan sairaalassa, sinulla tulee olla allekirjoitettu ja leimattu suosituskirje sekä omat työvaatteet mukana. Nyt Eve ja Henriikka joutuivat ostamaan sairaalasta työvatteet (20cediä/nenä). Lisäksi tarvitaan passikuva, jonka Henriikka ja Eve hankkivat Teman Community Centeristä. Community Center on ison katoksen alla oleva mesta, josta voi ostaa ruokaa, krääsää sun muuta. Valokuvauskoju oli äärimmäisen pieni ja pimeä, mutta neljä passikuvaa 8:lla cedillä ei ollut paha hinta! Eve ja Herniikka vietiin pimeästä kojusta ulos, asetettiin istumaan tuolille ja mies asetti heidän taakseen valkoisen lakanan. Sitten muutama naps järjestelmäkameralla, kuvien tulostus ja vóila, kuvat ovat kädessäsi.

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin! Tiistaina 22.9. meillä alkaa harjoittelu, sillä maanantaina on Founders Day, jolloin muistetaan Ghanan ensimmäisen presidentin syntympäivää. Myös torstaina 24.9. on vapaapäivä Eid al-Adhan kunniaksi. Se on muslimien toiseksi suurin juhla, "uhrauksen juhla", jossa muistetaan kun profeetta Abraham oli uhraamassa omaa poikaansa Jumalan käskystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti