lauantai 10. lokakuuta 2015

Traditional clothing Day

Cape Coast reissun jälkeen olin mahataudissa muutaman päivän. Todennäköisesti tuli syötyä jotain, mitä ei olisi pitänyt... Keskiviikkona pääsin taas takaisin harjoittelun pariin ja jokainen vastaantulija (opettajat sekä oppilaat) kyseli missä olin ollut ja että heillä on ollut ikävä. Mun luokan oppilaat luulivat mahataudin johtuvan perjantaina antamastaan kebabista, mutta huojentuivat kuullessaan syyn olevan Cape Coastin ruokakojut.

Loppuviikko sujui tosi nopeasti ja tuntuu että olen päässyt hyvin koulun meinkiin mukaan. Listasin yhden oppitunnin aikana, mitä kaikkea olenkaan päässyt tekemään kolmen viikon aikana luterilaisessa koulussa:
 - opettamaan biologiaa
 - leikittämään girl scoutteja
 - opettamaan neulomista
 - toimimaan kopiokoneen (piirtämään opettajille kuvia, joite eivät itse pysty piirtämään)
 - suututtamaan general officen sihteerin tulostamalla laulujen sanoja (luovia juttuja ei arvosteta täällä)
 - toimimaan koulukuvaajana
 - suunnittelemaan logoa yhdelle opettajalle yhtä ohjelmaa varten
 - opettamaan suomalaisia leikkejä (Esterin auto on täällä kova hitti)
 - opettamaan Suomesta ja sen kulttuurista
 - askartelemaan lintuja ja kukkia seinille
 - tarkastanut matikan läksyjä
 - päässyt maistamaan paikallista kouluruokaa

Ordered school lunch on the other day and they made a special portion just fo me!

Perjantaina koulussa vietettiin perinteisen pukeutumisen päivää, jolloin lasten ei tarvinnut laittaa koulupukua päälle. Ja millaisia asuja tyypeillä olikaan! Ja juuri kun ajattelin, että olin päässyt niin hyvin koulun arkeen sisälle, koko koulu kutsuttiin kappeliin pieneen "seminaariin". Koska semmassa puhuttiin suurimmaksi osaksi twitä, en ymmärtänyt kaikkea. Mutta kyse oli jostain hankkeesta, johon oli osallistunut muutama koulun opettaja sekä paikalla oli myös Queen Mother. Queen Mother on henkilö, joka on yhtä korkeassa asemassa kuin kyläpäällikkö, tai joskus jopa korkeammalla. Hyvin arvostettu henkilö, joka näkyi kaikkien käytöksessä.

Morning assembly with bright colours!



Also one of the students had her birthday on Friday
While the girls were doing crafts, the boys were more interested about
playing Sonic the Hedgehog
Seminaarin jälkeen hengailtiin luokassa, sillä rankkasade oli tuonut pieniä tulvia kouluun. Samalla juhlitiin myös yhden oppilaan syntymäpäivää, joka oli tuonut paikanpäälle kakun, lihapiirakoita, kanaa ja mehua. Herkuttelun jälkeen askarreltiin yhdessä tyttöjen kanssa yksinkertaisia koristeita seinälle. Ghanassa kopioiminen on hyvin suuressa merkityksessä koulussa ja jopa bisneksessä. Tämä näkyy mm. siinä, kun kojuilla myydään täysin samanlaisia tuotteita samoissa pusseissa. Tismalleen samanalaisia. Sekä opettaessani biologiaa annoinen tehtäväksi piirtää paikallisen lempikukan, jolloin kaikki ottivat esille kirjan josta kopioivat suoraan kukan paperille. Se oli jotenkin todella häkellyttävän näköistä. Mutta juteltuani opettajan kanssa, jota avustan, hän oli enemmän kuin mielissään siitä, että tehdään yhdessä lasten kanssa luovaa askartelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti